БСП визира ГЕРБ като свой основен опонент на местните избори: Лидерът

...
БСП визира ГЕРБ като свой основен опонент на местните избори: Лидерът
Коментари Харесай

Нинова: ГЕРБ са наш основен опонент на местните избори

БСП засяга ГЕРБ като собствен главен конкурент на локалните избори: 

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова нарочи ГЕРБ за главен конкурент на идните локални избори. Това разгласи тя в отговор на въпрос на в коридорите на Народното събрание.

Тя даде да се разбере, че алената линия на локалния избор за социалистите ще е и разграждането на модела ГЕРБ по места и тяхната феодализация. Българска социалистическа партия няма да поддържа кандидат-кметове на ГЕРБ и няма да имат общи претенденти. " Червените " обаче са подготвени да беседват с ПП/ДБ по места, в случай че отидат претенденти на социалистите и на едната част от представителите на сглобката на балотаж на локалните избори. Има някои места, където Българска социалистическа партия си сътрудничи с ПП/ДБ, само че няма такива с ГЕРБ.

Тя счита, че поради доста накъсания локален избор и от огромния брой партии, които ще вземат участие, ще се получат много шарени общински препоръки.

" Това ще направи доста сложен разговорът и съставянето на болшинства. Дано това да не блокира работата на локалната власт и нека да не докара до търговия - да се купуват общински съветници, с цел да може да се сформират някакви краткотрайни болшинства. Това е проблем на действието на локалната власт ", разяснява Нинова.

Нинова изясни, че Българска социалистическа партия е подготвена с претендентите си за кметове. Социалистите към този момент утвърдиха 138 претендент, а на следващия ден на пленума на партията ще бъдат оповестени и останалите, призната и е предизборната платформа. Целите пред Българска социалистическа партия за локалните избори е обществената политика, основаване на общински предприятия, които да поемат комуналните услуги, опазване на здравето и обучение в регионите, където хората са лишени от достъп до такива услуги, непорочност на публичните поръчки, битка с корупцията и недопускане на корупционни схеми.

Кандидатите за кметове на Българска социалистическа партия са с професионални качества - с положително обучение, знания в избрана сфера, административна просвета, обществена сензитивност и добра диалогичност. Българска социалистическа партия ще има претенденти за кметове за 7 път на локалните избори, само че имат и нови млади претенденти. " Шарена ни е палитрата от мъже и дами, млади и опитни, само че всички са положителни претенденти ", сподели Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР